Groenmarkt 35 in Zutphen0575 - 513 521

Reserveren

Glutenvrij eten in Zutphen

Op zoek naar glutenvrij eten in Zutphen? Bij ons bent u aan het smakelijkste adres! Wij gunnen iedereen een heerlijke middag of avond uit, zonder zorgen over eten. Bij ons kunt u achterover leunen en genieten.

Wat is gluten(vrij)?

Glutenvrij is in! Maar wat is gluten eigenlijk? Gluten is een eiwit, dat voorkomt in de granen tarwe (ook spelt), rogge, gerst en karwut. Producten, die gemaakt zijn van één van deze granen, bevatten eveneens gluten. Voorbeelden hiervan zijn meel, gepaneerd vlees, yoghurt met muesli, couscous, en zo verder. De lijst is lang.

De auto-immuunziekte, die veroorzaakt wordt door het eten van gluten, heet coeliakie. Het lichaam maakt afweerstoffen aan tegen gluten. Hierdoor ontstaat er een ontsteking van het slijmvlies in de dunne darm. De klachten kunnen per persoon verschillen en zijn soms erg onduidelijk. Specialisten denken dat er in Nederland veel mensen met coeliakie zijn zonder diagnose. De schatting is zelfs dat maar 20% van de mensen met coeliakie daadwerkelijk weet dat ze de ziekte hebben.

Glutenvrij eten in Zutphen

Glutenvrij dieet

Het Voedingscentrum raadt af om een glutenvrij dieet te volgen als dit niet noodzakelijk is. Een glutenvrij dieet is complex. Je kunt er ongemerkt een tekort aan bepaalde voedingsstoffen door opbouwen. Daarom adviseert het Voedingscentrum om pas een glutenvrij dieet te volgen als de huisarts glutenintolerantie heeft vastgesteld.

Heeft u coeliakie of glutensensitiviteit? Dan is glutenvrij eten een must. Het volgen van een dieet vraagt energie en nadenkwerk, ook als je uit eten wilt. Om u te ontzorgen, kunt u bij ons in Zutphen volledig glutenvrij eten.

Glutenvrij eten in Zutphen op Marokkaanse wijze

Om een indruk te krijgen wat we aanbieden, kunt u hier de kaart bekijken. Bijna alle gerechten kunnen we glutenvrij voor u bereiden. De bladerdeeghapjes zijn hierop een uitzondering. De gerechten, die we normaal gesproken met couscous serveren, bereiden we met rijst. Laat het ons bij het bestellen even weten als u de maaltijd zonder gluten wilt eten. Wij zorgen er dan voor dat het helemaal in orde komt!

Heeft u hierna nog vragen? Ons bellen of een bericht via de website achterlaten kan altijd. We staan u graag te woord!

Contact opnemen met Sultani