Groenmarkt 35 in Zutphen0575 - 513 521

Reserveren

Lekker lunchen in Zutphen

Waar kun je lekker lunchen in Zutphen? De vraag stellen is hem beantwoorden: bij ons aan de Groenmarkt! Samen met de Houtmarkt en de Zaadmarkt vormt de Groenmarkt het hart van de stad. Deze plek heeft een rijke historie. De Groenmarkt ontstond in de 14e eeuw na het dempen van de gracht. Verschillende huizen aan de Groenmarkt dateren nog uit die tijd.

In het centrum van een stad is lekker eten en drinken onmisbaar. 650 jaar geleden genoten handelaars en vermoeide reizigers van een pul bier in herberg ‘Vreden’. Door de komst van internationale keukens is de keuze aan de Groenmarkt uitgebreider geworden. Bent u moe geworden van het geschiedenis snuiven of het slenteren langs de winkels? Wij heten u van harte welkom om te komen genieten van onze Marokkaanse keuken!

Van 12.00 tot 17.00 uur kunt u komen genieten van onze lunchgerechten.

De uitgebreide lunchkaart biedt voor elk wat wils. Onze broodjes kunt u op Marokkaanse, Zuid-Europese, glutenvrije en/of vegetarische wijze nuttigen. Meer zin in een smakelijke omelet of een heerlijk soepje? We hebben het allemaal. Ook bieden we rijkelijk gevulde salades, verschillende soorten visgerechten en bladerdeeggerechten aan.

En hebt u wel eens gehoord van mezze? Dit zijn verschillende soorten kleine hapjes, die afkomstig zijn uit de mediterrane keuken. Het lijkt op Spaanse tapas of Italiaanse antipasti, maar dan uit het midden Oosten. Wij hebben verschillende varianten mezze voor u samengesteld. Kom langs en geniet!

Lekker lunchen in Zutphen

Als kers op de taart onze specialiteit: de tajine.

Een tajine wordt voornamelijk gebruikt in de Noord-Afrikaanse keuken en bestaat al zeer lang. Hij werd in eerste instantie gebruikt door nomaden. Het was voor hen noodzaak om eten te bereiden in een pot die weinig ruimte in beslag nam, maar wel voedzame maaltijden produceerde. Op hun reizen brachten de nomaden de tajine onder andere naar Marokko. Het eten, dat in een tajine wordt bereid, is zeer divers. Groenten, vlees, vis, variaties te over. Smaakvol en gezond! Door slow cooking blijven de vitamines en mineralen behouden.

Dus wilt u lekker lunchen in Zutphen op Marokkaanse wijze?

Dan is een tajine een uitstekende manier om u in Noord-Afrikaanse sferen te brengen. Liever een koffietje in plaats van een complete lunch? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Samen met een heerlijk stuk (Marokkaanse) taart op ons terras onder de parasol: het ultieme onthaasten!

Contact opnemen met Sultani