Groenmarkt 35 in Zutphen0575 - 513 521

Reserveren

Marokkaans restaurant Sultani

Als u regelmatig in het centrum van Zutphen komt, bent u bekend met Sultani, het lekkerste Marokkaanse restaurant van Zutphen. Schuin tegenover het Wijnhuis, recht tegenover Camelot. Als u nog nooit van Sultani hebt gehoord, nodigen we u van harte uit om eens een hapje te komen eten. En u onder te dompelen in de Noord-Afrikaanse smaken en geuren.

Marokkaans restaurant Sultani

Sultani betekent heilige

Het restaurant bestaat sinds 9 januari 2014. Fady Merhame is de trotse eigenaar. Fady heeft veel ervaring in de horeca. Voordat hij Sultani opende, was hij gestopt met werken in de horeca. En was ook niet van plan om terug te keren.  Maar toch waagde hij de stap terug. En opende de deuren van Sultani. Sultani is alles voor hem. Zoals hij het zelf zegt: ‘mijn kleine kindje’. Fady geniet ervan om te werken in zijn restaurant. Samen met zijn personeel maken ze het werk leuk en de sfeer voor de klanten gezellig. Kortom, Fady wil niet meer anders!

De smaak van Marokko, geserveerd in marokkaans restaurant Sultani

Wat maakt de marokkaanse keuken zo uniek? We doken de kruidenpotjes in. De uniciteit zit in de diversiteit. Er zijn veel bekende en minder bekende marokkaanse gerechten. En de gebruikte kruidenmengsels verschillen per gerecht.

Het kruid, dat de boventoon voert, is komijn. Komijn komt in vrijwel alle gerechten terug. Het is de zout en peper van de nederlandse keuken. Daarnaast is kurkuma een regelmatig terugkerende specerij in marokkaanse gerechten.

Ras el hanout

Eén van de bekendste marokkaanse kruidenmengsels is ‘ras el hanout’. Dit mengsel bevat van oorsprong 20 of soms nog meer kruiden. De supermarktpotjes bevatten meestal zo’n 6 tot 10 verschillende specerijen. Met ras el hanout kun je bijvoorbeeld tajines heerlijk op smaak brengen.

Ras el hanout: uniek marokkaans kruidenmengsel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wist u dat ras el hanout ‘het beste van de winkel’ betekent? Daarom zijn er zoveel verschillende ras el hanout-varianten. Zelfs bij dezelfde winkel kunnen de mengsels van dag tot dag verschillen. Omdat de handelaar per dag het beste mengsel als ras el hanout verkoopt.

Laat u verrassen!

Bent u benieuwd naar de smaken, die door marokkaans restaurant Sultani worden geserveerd? U bent van harte welkom om bij ons een tafel te reserveren. We zien u graag komen!

Contact opnemen met Sultani